top of page

Over Impress

Impress Allround Schilderwerken is ontstaan door passie voor het vak, jarenlange ervaring en de droom van een eigen onderneming. Door de jaren heen heb ik gemerkt dat de klant zich graag wil laten adviseren en ontzorgt wil worden. Impress gaat dan ook verder dan alleen verf aanbrengen.

Mijn Naam is Harrie Immink, eigenaar van Impress Allround Schilderwerken. Ik ben op 14 jarige leeftijd begonnen met de schilders opleiding. In deze opleiding kon ik mijn creativiteit kwijt en dit legde de basis van mijn schilderscarrière. Ik heb het geluk gehad om op mijn 16 jarige leeftijd aan het werk te mogen gaan bij een midden/groot bedrijf die bekend stond om het kwalitatief goede schilderwerk en alle bijkomende aspecten. Naast mijn werk heb ik altijd door kunnen leren.

Op 22 jarige leeftijd mocht ik mezelf Nederlands kampioen schilderen noemen. Hierdoor heb ik mee mogen doen aan Europese- en Wereld kampioenschappen schilderen. Ik heb zilver bij de Europese wedstrijden gehaald en de 9e plaats op de wereld kampioenschappen. Een ontzettend leuke ervaring.

Na de wedstrijden ben ik trainingen gaan geven voor nieuwe deelnemers en met succes. Dit bleef niet onopgemerkt en al snel werd ik gevraagd om les te geven op het Deltion College te Zwolle. Hier heb ik mijn docentenopleiding gehaald en heb ik 2 jaar Vaktheorie Schilderen gegeven. Maar als buitenmens hoor je niet in een klaslokaal en heb ik bewust de keuze gemaakt om terug te gaan naar het bedrijfsleven.

Ik kreeg de mogelijkheid om bij èèn van Nederlands grootste schildersbedrijven uitvoerder te worden. Hier heb ik veel mogen leren over het bedrijfsleven en dit legde de basis van ondernemer zijn. Ik werd benaderd door een sociaal werkplaats om de afdeling schilderen te runnen en medewerkers en mensen met een afstand tot te arbeidsmarkt (beter) op te leiden. Voor mij was dit de ideale mix van ondernemen, vakmanschap en opleiden. Ik heb dit jaren met plezier mogen doen.

Maar de wens van een eigen onderneming was groter! Met mijn jarenlange ervaring in het schildersvak en in verschillende functies heb ik enorm veel kennis opgedaan. Terwijl ik verschillende functies beklede was ik vooral erg jaloers op de schilders, de vakkrachten, de mensen op de werkvloer. Dus waarom niet terug naar de basis. Mijn witte pak weer aan en doen waar ik van hou, doen waar ik goed in ben, en leveren waar de klant behoefte aan heeft.

Vakwerk, adviseren en ontzorgen. Kwaliteit is nog altijd de beste reclame, vandaar de naam Impress!

bottom of page